Go back


Felhasználási feltételek

A Szabadszoba.net szabályzata

1. Általános alapelv

Az oldalon tilos illegális anyagokhoz vezető linket kitenni, feltört vagy lopott anyagot, programot feltölteni, illetve olyan írást, képet közölni, amelynek közlésébe a szerzője nem egyezett bele, és amelyek személyi jogokat sérthetnek. Tilos torrent vagy más fájlmegosztó oldalra vezető linket közölni, abban az esetben, ha a letölthető fájl nem ingyenes. Tilos a portált bármilyen illegális tevékenységre használni. Még a privát közösségek is törlésre kerülhetnek, ha illegális tevékenység gyanúja merül fel.

2. A publikus közösségek alapelve

Ezen alapelv szerint az oldalon tilos bármiféle vita generálása, emberek kioktatása, letolása. Tilos a csúnya szóhasználat. Az oldalon tilos a szellemtudományok (például asztrológia) és az ezzel foglalkozó emberek (asztrológusok) lejáratása, hiteltelenítése, tilos a vita provokálása. Az oldalon tilos a szellemtudományokkal foglalkozó emberek részéről a hozzá nem értő személyek kinevetése, szidása, hiteltelenítése. Vitatkozni csakis privát közösségekben megengedett. Az értelmetlen, publikus közösségekben megjelenő hozzászólások moderálásra kerülhetnek. Az oldalon tilos egy másik ember személyes dolgait közölni (privát beszélgetés, e-mail, chat), ha az nem egyezett bele. Tilos privát közösségben megjelenő hozzászólások közlése, idézése a közösségen kívül. Tilos privát üzenetben kapott tartalmat közzétenni, ha annak szerzője nem adott rá engedélyt.

3. A te közösséged – a te felelősséged elve

A portálon számos közösség készíthető, amelyek lehetnek publikusak, vagy privát közösségek (új közösség létrehozásakor ezeket az opciókat a Speciális hozzáférési beállítások linken találod):

a. Publikus közösség, bárki beléphet – ezek teljesen nyílt közösségek, ezeknél kizárólag az első (általános) és második (A publikus közösségek alapelve) alapelv érvényes.

b. Publikus közösség, belépés meghívással vagy jelentkezéssel

c. Publikus közösség, belépés csak meghívással

A b., illetve c. típusú közösségek esetében megszabhatod, hogy kit engedsz be. Az általános, itt olvasható szabályzat mellett írhatsz saját közösség – szabályzatot is. Ez az elv a gyakorlatban azt jelenti, hogy az általad létrehozott közösségben te vagy a moderátor, te hozod a szabályokat (de azok nem írhatják felül az általános szabályzatot), ugyanakkor te felelsz a közösségedben született tartalmakért. A saját szabályaidnak megfelelően vehetsz be vagy tilthatsz ki embereket a közösségből, utasíthatod rendre.

d. Privát közösség A privát közösségek fő tulajdonsága, hogy azok nem látszanak, senki nem tud rájuk találni, csak az, akit meghívtál a közösségedbe. Az ilyen közösségekben teljes mértékben te vagy a főnök, te hozod a saját szabályaidat, és ezekben csak az első (általános) alapelvet kell megtartani, a második alapelv (a publikus közösségek alapelve) nem érvényesül.

Összegezve ezt az alapelvet:

  • a. Publikus közösség, bárki beléphet – érvényesül az 1., és 2., szabályzati alapelv, nincs saját szabályzat
  • b. Publikus közösség, belépés meghívással vagy jelentkezéssel – érvényesül az 1., és 2. alapelv és a saját szabályzat
  • c. Publikus közösség, belépés csak meghívással – érvényesül az 1., és 2. alapelv és a saját szabályzat
  • d. Privát közösség – érvényesül az 1. szabályzati alapelv és a saját szabályzat

Azzal, hogy regisztráltál és használod a portált, maradéktalanul elfogadod a szabályzatot!


Impresszum  ·  Felhasználási feltételek  ·  Adatvédelmi irányelvek